Weboldal készítés cégeknek, vállalkozásoknak

Mobil weboldal készítés

Mobil weboldal készítés

Miért elengedhetetlen, hogy 2023-ban mobilbarát legyen a weboldalad?

Az elmúlt 5-6 évben drasztikusan megnőtt azon személyek száma, akik okostelefont használnak. Mitöbb, napról napra gyarapszik azon telefon tulajdonosok száma, akik kizárólag mobil készülékekről interneteznek, és ez a tendencia az elkövetkezendő években előreláthatóan csak emelkedni fog.

Több egybehangzó internetes forrás állítása alapján a weboldalak látogatóinak több, mint 60%-a mobilról érkezik.

De mit értünk mobil weboldal alatt?

Régen, amikor még nem terjedtek el ennyire az okostelefonok és a táblagépek, minden weboldalt csak 1 készülékre optimalizáltak a webfejlesztők: asztali gépre.
Abban az esetben, ha egy weblap nincs előkészítve a mobilos megjelenésre, 2 igen komoly problémába ütközik a látogató:

  1. rendkívül nehéz a tartalmat elolvasni: 2 ujjal tud belenagyítani a tartalom bizonyos részeibe, és keresnie azt az apró betűk közt, amire ő kíváncsi
  2. navigációs problémák: a hivatkozások mérete szintén nagyon kicsi telefonon, és jó eséllyel a rossz menüpontra nyom a látogató, majd nem érti, hogy miért nem arra az aloldalra jutott, amire szeretett volna elnavigálni

A nem mobilbarát weboldalak esetén a látogatók komoly hányada már az első másodpercekben otthagyja a honlapot.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a negatív felhasználói élmény mellett a Google sem jutalmazza az ilyen weblapokat: a telefonokról indított keresések esetén az algoritmus hátrébb rangsorolja azokat a weblapokat, amelyek nincsenek megfelelően mobilra optimalizálva.

Mobil weboldal tervezés

Mi a legjobb választás mobil weboldal készítés esetén?

Reszponzív weboldal készítés:

Ma már ez a legelterjedtebb technika mobilbarát honlap készítésére, és a Google is ezt javasolja. A tabletet használó látogatók száma igencsak elmarad az okostelefont használókétól, de a reszponzív technikából adódóan a tabletes optimalizálás viszonylag könnyen kialakítható.

Mit értünk reszponzív weblap alatt?

A reszponzív kialakítás esetén a weboldal úgy épül fel, hogy annak szélessége minden esetben alkalmazkodik az adott eszköz kijelzőjének szélességéhez. Ennek a technikának köszönhető, hogy minden készüléken (asztali gép, tablet, mobil, okos TV) olvasható, és könnyen használható lesz a weboldal. A kisebb eszközökön, mint pl a mobilok és a tabletek, a menüpontok összecsukódnak, és egy úgynevezett hamburger ikon (3 vízszintes vonal) segítségével nyithatók meg. Szintén fontos megemlíteni, hogy egy mobilbarát honlap esetén a nagyobb méretű képes anyagok igazodnak a kijelző szélességéhez, nem lógnak ki belőle. A szekciók, amik asztali gépen egymás mellett találhatók, azok mobilon jellemzően egymás alá kerülnek. Így a weblap mobilbaráttá válik és nem kell többet fájjon a fejed amiatt, hogy telefonról, vagy tabletről nehézkesen olvassák el az oldalad tartalmát.

Az általunk fejlesztett WebOrigin rendszerben adott, hogy weboldalad reszponzív legyen, és minden készüléken kiválóan mutasson.

Honlap árajánlat

Dolgozzunk együtt!

Tervezzük meg együtt új weboldalad
és online marketing stratégiád!

Ajánlatot kérek!